Jong Ambon E2 – Zeeland Sport E1 (2-2)

Doelpunten van Sep Lijbers (2x).

 

Zaterdag morgen 16 november wordt er verzameld in het nieuwe complex van Voetbalclub Jong Ambon je kan zien dat de jongens er weer zin in hebben , er wordt weer over van alles gebabbeld behalve over de wedstrijd die komen gaat J . Nadat iedereen (eindelijk) is omgekleed volgt de wedstrijd bespreking waarmee ik als begin de avond van daarvoor terug haal waarbij E1 een oefen training van de KNVB aangeboden kreeg van ‘ echte Trainers” die veel beter als Tom waren. Ze hebben veel plezier gehad en nog lekker kunnen voetballen.

 

Vanuit de KNVB heb ik de opdracht gekregen om zo min mogelijk te praten over tactieken , spel vormen ,omschakelen ,terugverdedigen ,aanvallen, etc., etc., etc.

Dus hou het kort en krachtig : mijn woorden zijn dan ook ‘ is iedereen klaar dan kunnen we naar het veld om te voetballen “. De opstelling vertel ik wel op het veld. Als ongeleide projectielen vlogen ze naar het veld en bleven maar lopen en lopen en lopen “uh jongens “ je moet hier zijn “ah oké sorry trainer “

Er was nog wel even tijd voor een warming up en die werd dan ook zeer gedisciplineerd en geconcentreerd uitgevoerd zodat iedereen met stoom uit zijn oren aan de wedstrijd kon beginnen.

 

De hier op volgende opstelling was dan ook Jimmy op den Goal ,Sam laatste man ,Robin rechtsback later linksback( maar kom ik later op terug), Vernom linksback, maar later rechtsback (kom ik ook later in dit verhaal op terug), Sep verdedigende aanvallende middenvelder met de punt alle kanten op, Colin rechtsvoor achter, Saif linksvoor en achter en niet te vergeten onze Ilija vandaag in de spits als aanspeelpunt.

In het begin was al duidelijk wat voor spekkoek we in de kuip hadden en goed overspelend en fel Jong Ambon zoals we gewend zijn van Jong Ambon. Zeeland Sport had moeite om de bal uit te verdedigen en op te bouwen dat resulteerde dan ook helaas in een tegen doelpunt 1-0 voor Jong Ambon .Oké iedereen is wakker en baalt van het doelpunt, maar sterkt de spelers van Zeeland Sport om een schepje er bovenop te doen. Hierna volgt dan ook een mooie aanval van Robin die lekkere messcherpe steek geeft dwars door het midden en Sep in actie stelt helaas strand die actie 5 meter voor de goal van Jong Ambon. En Jong Ambon kan hierop bij balbezit ook weer tot een tegenaanval komen die over diverse schijven Barca style in ons 16-meter gebied binnendrongen. Dat komt mij bij 1 spelertje of liever gezegd speelstertje die er mijn ogen Qua talent echt boven uitspringt en laat die net 3 koppen kleiner zijn dan onze linksback die ontzettend zijn best deed, maar haar helaas niet kon afstoppen. Bij balbezit ging ze onder Vernom door deed ff een akka 3000, een around the worldtje, een pannatje noem maar op. Die moest ik afstoppen dacht ik toen en wie kan dat beter dan onze pitbull ROB. Vernom ging naar rechts en Robin ging op links spelen verdedigend het kwam zo beter in evenwicht en wij begonnen van achteruit steeds beter te voetballen en kwamen er voor ons ook steeds meer kansen. Zo ook halverwege de 1ste helft door goed opbouwend werk van Sam passde hij een lange bal naar Ilija die speelt zich zelf vrij en passde op Sep. Sep schiet op den Goal Ja, ja, oooooooooooooooooohhhh, nee toch niet misschien de rebound dan van ILIJA JAJAJAJAJA, OHHHHH, Nee, Chips naast blijft 1-0 voor Jong Ambon. Maar dan einde 1ste helft dan toch het tegendoelpunt ingeleid door Robin die vandaag heel goed speelde weer een mooie pass op Sep. Sep schudt zich van een honderdtal verdedigers af en loopt cool als Cristiano Ronaldo op het doel af een schiet hem NO LOOK in de verre hoek binnen GOOOAAAAAAL 1-1.

 

2de helft

In het begin is het weer wat rommelig aan Zeeland Sport kant en hebben veel moeite om de bal weg te krijgen uit het doelgebied, maar mede door het uitstekend keepende Jimmy (Mulder)Glas blijft het 1-1. Er is veel strijd, fanatisme en plezier zo ook de slappe lach van Ilija na het uitglijden van Saif door de

modder op het veld J. We komen steeds beter in de wedstrijd en beginnen steeds aanvallender te voetballen en komen na goed verdedigend werk van Robin in een overtalsituatie terecht die vervolgens subliem uitgevoerd wordt. Robin passde naar Ilija > Ilija draait open en passde vrijwel direct door naar Sep Ronaldo. Sep rent als roadrunner naar het doel en rondt cool af, wrijft door zijn haar en geeft een zoentje naar de meegereisde vrouwen langs de zijlijn . Hatche 1-2 op het scorebord, maar kunnen wij dat vast houden? lees snel verder > NEEEE, dat kunnen we niet helaas, Jong Ambon laat het er niet bij zitten, recht de rug en gaat met het mes tussen de tanden op zoek naar de 2-2. En die vinden ze doordat op Jong Ambon helft balverlies wordt geleden door Zeeland Sport, waardoor de aanvallende Zeeland Sporters die weg waren uit hun oorspronkelijke positie niet meer op tijd terug waren om de counter van Jong Ambon te stoppen en Jong Ambon scoorde dan ook de verdiende tegentreffer met een fraai afstandschot 2-2 .

Al met al een leuke vermakende wedstrijd van beide kanten 2-2 was dan ook een juiste uitslag voor deze wedstrijd .

 

Maar de penalty’s die waren voor ons!

 

MVG

De Trainer