Geslaagd 60-jarig jubileum!

Iedereen hartelijk bedankt voor de geweldige jubileumdag op 6 juni.
We begonnen met een lichte crisis situatie op vrijdagavond toen bleek dat reglementen van de bond van het jeugd muziekfestival, die op 6 juni een landelijk toernooi zou hebben aan de irislaan, 2 velden opeiste.
Willem had het met de organisatie weken ervoor onderling afgesproken dat wij de velden gewoon voor het toernooi in de ochtend konden gebruiken. Maar een aanwezige offical dacht daar vrijdagmiddag anders over, er mocht niet geoefend worden naast de wedstrijd-arena.
De mini’s mochten op het veld bij het clubhuis blijven spelen maar de E’s en de F-jes moesten naar velden aan de irislaan.
Dat betekende spoedberaad op de vrijdagavond en bedenken wat er allemaal omgezet moest worden….
* hadden scheidsrechters tijd genoeg tussen de wedstrijden om heen en weer te lopen?
* er moesten goals verzet worden,
* Geluidsapparatuur moest naar de irislaan gebracht worden
* er moest nu ook daar een verkoop punt komen voor de koffie en de thee dus dat betekende ook een extra prijslijst en een extra geldkistje
* en een tent voor het wedstrijdsecretariaat en ga zo maar door.
Wat zou dat betekenen voor de aanloop in de kantine en voor de rommelmarkt als zoveel mensen op de irislaan waren ipv naast het clubhuis.
Er was geen tijd om boos te zijn en twijfels te hebben, we moesten meteen gaan handelen. Dus werd er vrijdagavond hard gewerkt en de bouwploeg werd geïnformeerd dat er wijzigingen waren. De club die het weekend alvast aan het inluiden was bood spontaan aan om er ‘s morgens vroeg te zijn. In tijden van crisis leer je je vrienden kennen tenslotte.

 

Vrijdagochtend de wekker om 7.00 uur en 3 kwartier later bij de club waar de bouwploeg met Michael al volop bezig was.
Het beloofde een prachtige dag te worden voor wat het weer betrof dus dat hadden we mee.
De aanloop in de kantine en bij de rommelmarkt viel tegen. Er werden baksels, door onze eigen vrijwilligers gebakken en daarvoor veel dank, vanaf de bakkraam bij de rommelmarkt naar het koffie en thee punt aan de irirslaan gebracht en daar liep de verkoop als een trein.
Bij het tellen van de opbrengst van de rommelmarkt leek er toch nog aardig wat meer binnen te zijn gekomen dan we vermoedden.
Ook werden alle lootjes verkocht met dank aan Klaas v/d Ketterij en Roel. We haalden opgelucht adem.
Het jeugdtoernooi was die ochtend trouwens tot volle tevredenheid verlopen. De “muizen” uit Belgie arriveerden wel wat te laat maar er werd genoten op de velden en aan de zijlijn. Met goede moed gingen we daarom verder met het programma.
Het middagprogramma, waar vooral een boel kinderen zich heerlijk vermaakte, verliep in ontspannen sfeer.
Vervolgens werd er om 18 uur begonnen met de BBQ terwijl de feestcommissie in die tijd de kantine versierde. Ik denk dat we slagerij Gillissen een groot compliment kunnen maken want de BBQ was perfect verzorgd. Het vlees en de vis waren heerlijk en het waren grote porties, ook over de porties van de Halal slager niets dan lof al viel er een kebab-burgertje weleens uiteen als je die om wilde draaien.
Gezeten op het veld kon je, gezien de grote ruimte, niet zien dat er 104 volwassenen en 31 kinderen aan het BBknoeien waren. Geweldig dat er zoveel mensen zich hadden aangemeld.
Toen werd het tijd voor de feestavond met live muziek van de band Free Kicks, met oud Zeeland Sporter Herman van Beerendonck als frontman.. De band ging spelen en het was feest, echt feest met geweldige muziek en dansende mensen, ondertussen kon op de grote schermen in de kantine gewoon de champions league finale gevolgd worden. (de band keek stiekem mee, want eigenlijk wilden zij ook niets missen) Mensen die verkleed als hippie of als Beatle ten tonelen verschenen.
Wij als Bestuur, Jubileum commissie en Feestcommissie hebben genoten van zoveel mensen.
We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken en je moet altijd oppassen als je namen gaat noemen want je vergeet snel iemand maar toch wil ik naast de Jubileum commissie en de feestcommissie een aantal mensen hartelijk bedanken voor hun ‘extra’ inzet op deze dag: De bouwploeg onder leiding van Jan Adriaanse die ons een boel werk uit handen heeft genomen en die geweldig werk heeft geleverd, Na afloop was er in een mum van tijd was niet meer te zien dat er iets gebeurd was op de velden, waarbij zij spontaan hulp kregen van enkele aanwezigen. Alle vrijwilligers die zo lief waren om een wedstrijd te fluiten, een rommelmarkt kraam te bemannen, keuken en/of de bar personeel wilde zijn,
Er waren mensen die eerder kwamen en langer bleven omdat het gewoon op dat moment nodig was (Marjan en Marja), er waren mensen die spontaan de kantine hielpen versieren (Joey G, Tim, Koen,Joella, Carmen), Thijs die een hele dag hand en span diensten verrichtte…. Eric de hamburger bakker, u kunt hem al kennen van het horecatoernooi toen hij naast hamburgers ook saté bakte
Kortom jullie waren allemaal geweldig en met zijn allen hebben we er een echte FEESTDAG van gemaakt. Dank namens het bestuur, de jubileum- en de Feestcommisie.
Er is nog één activiteit te gaan bij de club en dat is de strand5daagse op 5 juli, ook daar zoeken we weer extra mensen voor die de bar een paar uurtjes willen bemannen om zo met zijn allen het spaarpotje van Zeeland Sport te spekken.
Dan is het echt tijd voor een maand geen voetbal. We wensen jullie dan ook nu al een hele mooi, zonnige, ontspannen vakantie toe.
Tot Augustus /september of mogelijk tot de strand5daagse.
Voordat jullie gaan denken dat ik een echte Alewijnse ben maak ik snel een eind aan dit verhaal, ik heb de naam ten slotte alleen door “te trouwen met” verkregen…..

2 Comments

  1. Het was een goed geregeld feest!