Nieuwe spurt is uit!

Beste lezers,

Zo halverwege 2016 is het voetbalseizoen ten einde en zijn er al weer via oefenwedstrijden en toernooien voorbereidingen gaande (geweest) voor het volgende competitiejaar. Er is de afgelopen tijd nogal wat gebeurd. Zo gaat dat in het (verenigings)leven. Het meest opmerkelijke voorval is wel de degradatie van het eerste elftal en tegelijkertijd (lees: op dezelfde datum) het kampioenschap van het tweede team. Dat klinkt paradoxaal, maar bepaalde gebeurtenissen laten zich nou eenmaal niet zo gemakkelijk regisseren. Voor verslaggeving van het eerste en tweede team zie verder in dit nummer.

Als gevolg van de degradatie is de optie geopperd om het eerste elftal over te hevelen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. En het is niet bij een voorstel gebleven, want inmiddels is de overschrijving een feit zodat in het volgende seizoen op zaterdag wordt gespeeld. Dat is voor het eerst in het bestaan; zo schrijven we toch weer clubgeschiedenis. Zeeland Sport zou Zeeland Sport niet zijn als er niet nog meer was te melden. Zo waren we onder meer als ontvangstlocatie betrokken bij de Avondvierdaagse Vlissingen (9 t/m 12 mei), organiseerden we het eigen jeugdtoernooi annex rommelmarkt/ loterij (14 mei), waren we “op een mooie pinksterdag” gastheer van het Horeca-toernooi (15 mei), regelden de feestelijke seizoenafsluiting (3 juni) en was het clubhuis weer uitvalsbasis van de jaarlijkse Strandvijfdaagse (3 juli).    Dat alles kenmerkt toch maar weer eens de diversiteit van de activiteiten rondom onze vereniging.

Een nieuwtje was de introductie van Facebook binnen de club. Is dat concurrentie voor het clubblad? Ja, want dat is actueler en persoonlijk directer responderend. Nee, want het clubblad is algemeen verhalend als informatie- en naslagwerk in de communicatie van de vereniging. En in dat verkeer wil de Spurt geen wegwezer, maar een wegwijzer zijn. Voor- en tegenspoed wisselen elkaar voortdurend af. Het is de kunst om hierin een (voetbal)balans te vinden. En dat kan niet zonder het meedenken en meedoen van leden en vrijwilligers. Het nieuwe seizoen biedt ons hiervoor weer volop kansen.

 

1 Comment

  1. And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me stirgaht.