Zeeland Sport wint laatste duel ooit!

Zeeland Sport wint laatste duel ooit!

Daar staan we dan. Het is zondag 3 juni 2018 te 10: 30 uur te Dreischor. De laatste officiële wedstrijd van Zeeland sport ooit tegen DZC 2 staat op het punt te beginnen. We hebben de scheidsrechter al gevraagd 5 minuten later te mogen beginnen.

Het vroege tijdstip, in combinatie met het feit dat een van de auto’s met spelers voor de brug heeft gestaan en vervolgens de weg naar deze mooie maar bescheiden accommodatie in Dreischor niet heeft kunnen vinden, maakt dat we wat extra tijd nodig hebben. Bovendien willen we dit bijzondere maar vooral ook trieste moment vereeuwigen met een teamfoto van het laatste Zeelandsportteam dat de rood-witte kleuren van de club trots zal verdedigen.

Winnen

Het besef dat dit de laatste wedstrijd van een Vlissingse vereniging zal zijn met een historie van maar liefst 63 jaar brengt met zich mee dat de wil om te winnen overheersend is. Binnen 15 minuten na aanvang vertaalt dit zich al in een bekeken doelpunt van onze Spaanse inbreng van dit seizoen, David Andalusia, die met een bekeken schuiver in de linker onderhoek de keeper kansloos laat. Vervolgens wordt na ongeveer een half uur spelen uit een vlotte combinatie tussen de gebroeders Ricardo en Lein de Nooijer door Lein de Nooijer de 0 – 2 binnengekopt. Uit overmoedigheid besluit laatste man Yoeri van Ekelen mee te gaan aanvallen, de gelegenheidsvoorstopper, Friso Heijstek, hierdoor alleen achterlatend met de spits van DZC Jelle, bijnaam “Pelle”. Jelle doet daardoor zijn bijnaam eer aan door een minuut voor tijd uit een counter keeper Joost Mutsers te verschalken en de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een kwartier na de rust worden de machtsverhoudingen op het veld weer in ere hersteld met de 1 – 3 van Ricardo de Nooijer. Ditmaal is broer Lein de Nooijer de aangever, na een overigens van achteruit goed opgezette aanval.

Friso brengt spanning terug in de wedstrijd

Via een onverwacht eigen doelpunt van aanvoerder Friso Heijstek, die de bal uit een corner via zijn lichaam een carambole het doel in zag maken, was wederom de spanning terug in de wedstrijd. Gedreven door het besef dat in de laatste wedstrijd van onze club alleen het resultaat telt, gaat Zeeland sport vol op de aanval om de winst zeker te stellen.

Linkerrijtje

Met de 2 – 4 via een mooi lobje van Ricardo de Nooijer wordt deze zege, en daarmee de vijfde plaats op de eindranglijst, zeker gesteld.

Scoreverloop:

1-0 David Andalusia (15e)

2-0 Lein de Nooijer (32e)

1-2 Jelle (bijnaam Pelle van DZC)

1-3 Ricardo de Nooijer (54e)

2-3 Friso Heijstek (eigen doelpunt uit een corner, 65e)

2-4 Ricardo de Nooijer (73e).

Overmand door emoties is er na afloop bij de spelers in de kleedkamer – anders dan het jaar ervoor op deze locatie – geen plaats voor euforie en clubliederen als “Zigge Zagge Zeeland Sport en het “Iedereen is bang voor Zeeland Sport”. Het einde van onze Vlissingse club, de gezelligste vereniging van Vlissingen, doet teveel pijn. We hebben voor de laatste keer mogen strijden voor de leeuw van Zeeland Sport. Alle leden van Zeeland Sport, ons team, het bestuur, de begeleiders (Ronny) en de supporters (Jan Fleurbaaij) bedankt voor al het moois van de afgelopen jaren.

Zeeland Sport 3

Friso Heijstek

be5b91bc-b43b-4038-baea-87bfbbc0cd1e

Evan Kole, Marc Majo, Willy Maas, Lein de Nooijer, Hans Kroon, David Andalusia, Ricado de Nooijer. Yoeri van Eekelen, Merwin Vriezen, Joley Yalluha, Joost Mutsers, Mark Jansen en Friso Heijstek (c)